Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. július 1., kedd

Tudástár: Lúgosítás


A testünk egészsége érdekében törekednünk kell a megfelelő PH-érték elérésére. A gondokat az okozza, hogy a legtöbb étel/ital amit fogyasztunk savasít, ezért tudatosan kell a lúgosítás mellett döntenünk, ahhoz hogy kiegyensúlyozottak lehessünk. 
A test elsavasodása egészségügyi problémákhoz vezethet. Ezért fel kell vennünk vele a harcot.


A savasság a következő problémákat okozhatja, csak hogy néhányat említsek:
  • száraz bőr
  • izomláz
  • emésztési zavarok
  • depresszió
  • csontritkulás
  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség
  • rák
Erősen savasító ételek:
magas fehérjetartalmú sajtok (parmezán sajt, gouda sajt), tojás sárgája

Közepesen savasító ételek:
  • húsok és húskészítmények (sovány marhahús, csirkehús, sertéshús, szalámi),
  • halak (pisztráng, hering)
  • tojás (egész)
  • tejtermékek - gomolyasajt, túró
  • gabonák és ezekből készült ételek
  • dió
  • különböző szénsavas üdítők
Enyhén savasító ételek:
  • tej és tejtermékek (író, tejföl, teljes tej, gyümölcsjoghurt)
  • hüvelyesek,
  • tojásfehérje
  • édességek (torták, sütemények, tejcsokoládé),
  • fehér rizs
  • vaj
Lúgosító ételek:
  • zöldségek (zeller, cukkini, burgonya stb.)
  • gyümölcsök (alma, narancs, ananász stb.),
  • tejsavó (nem azonos a tejsavó fehérjével)
  • kakaó, kávé, tea, fehérbor, vörösbor, sörlekvár, méz, cukor,
  • a margarin is enyhén lúgosít

Erősen lúgosító ételek:
  • spenót, banán, mazsola


Az első és legfontosabb, amit tehetünk szervezetünk lúgosítására a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel. Igyekezzünk minél többet inni - napi 2-3 litert. Itt viszont meg kell jegyezni, hogy a víz a legjobb! A szénsavas üdítők savasítanak - tehát nem számolhatók bele a napi bevitt folyadékadagba.
Ezenkívül: a zöld növények a legjobban lúgosító ételek a Földön, tele értékes tápanyaggal. Fogyasszuk tehát ezeket is.

Például itt olvashattok részletesebb is a témáról: (a forrásaim is ezen oldalak voltak)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése