Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2015. november 18., szerda

"Csiripiszli"





A búzafűről

A búzafű nem gyógyszer, nincsen semmilyen káros mellékhatása. Mindenkire egy kicsit másképp hat.
Intenzíven méregtelenít, káros anyagokat lebontja a  szervezetünkből.
A sejtekben lerakódott méreganyag bekerül a véráramba és folyamatosan ürül a vizelettel, széklettel és bőrön keresztül. A méregtelenítési tünetek alatt nehezen viselhető a bio búzafűlé szaga, ezért a véráramba került méreganyag a felelős. A szervezet folyamatos tisztulásával meg fog szűnni ez az érzés.
Ha az első 2-3 hét erős méregtelenítésen túljutunk, már csak pozitív hatásokat észlelünk. Súlyfelesleg folyamatos leadása, normális széklet, életerő, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás lesz a jellemző. A bio búzafűlét csak frissen préselve érdemes fogyasztani.






Csiripiszli  recept (Dédi receptje alapján)

Egy liter búzát ujjnyi vastagon egy deszkára kiterítünk.Fontos,hogy olyan helyre tegyük ahol nem éri napfény vagy takarjuk le. Naponta nedvesíteni kell.
Ha már csírázik, de a lényeg,hogy még nem zöld akkor vágjuk össze és turmixgépben pépesítjük. Körülbelül 3,5 liter vízzel elkeverjük,hagyjuk picit állni és utána leszűrjük. A levét felhasználjuk, tejszerű állaga van, elkeverjük rétesliszttel és egy nagyon kis mennyiségű finomliszttel, sűrű palacsintatészta állagot kapunk. Egy magasabb oldalú tepsibe érdemes beleönteni vagy lábosba és süthetjük is.Lassú tűzön körülbelül 1,5 -2 órát sül. Teteje és a széle kemény lesz, de alatta nagyon finom folyós és édes.

Ez egy észak-magyarországi, hagyományos recept. Olcsó, ízletes, zsírtalan sütemény, fogyasztása régen főként az adventi és húsvéti böjti időszakhoz kapcsolódott. B-, D- és E-vitamintartalma kiemelkedően magas. Hatékonyan erősíti a tél végére legyengült immunrendszert.


http://www.gasztroangyal.hu/receptek/sutes/kottes-vagy-csiripiszli/

http://www.buzafupres-csiraztatas.hu/buzafu_buzafule.php

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése