Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2016. október 14., péntek

BOLDOGABBAN ÉLNI



Még a legboldogabb emberek sem utasítanák el a lehetőséget, hogy még boldogabban éljenek. 10 tippünk segítségével Ön is szebbé teheti a mindennapokat!

1. TESTMOZGÁS
Mozgás közben a szervezet endorfint szabadít fel, ami boldogságérzetet ad és csökkenti a fájdalmakat is. Egy jó edzés után csökken a stresszhormon szintje is, ezáltal nyugodtabbak és boldogabbak leszünk.
2. ALVÁS
Tudta, hogy a pozitív és negatív érzelmeket az agy két különböző része dolgozza fel? Tanulmányok igazolják, hogy ha nem alszunk eleget, akkor az agy a negatív emlékeket és érzéseket aktiválja, a pozitívakat pedig blokkolja. Tehát minél többet alszunk, annál inkább előtérbe kerülnek a pozitívumok.
3. TÁRSASÁG
Az ember társas lény. Még az introvertált természetű emberek is jobban érzik magukat, ha barátaikkal, családjukkal töltenek időt. Kutatások szerint az aktívabb társasági életet élők egészségesebbek is és tovább élnek. 
4. NAPFÉNY
Ha süt a nap, a szervezet több szerotonint termel, mely javítja a hangulatunkat. Töltsön 20 percet a napsütésben és azonnal jobb kedve lesz!
5. TERMÉSZET
Ha a természetben töltünk egy kis időt, legyen az egy séta az erdőben vagy kertészkedés otthon, az jó hatással van az érzéseinkre, közérzetünkre. A zöld szín már önmagában is képes megnövelni vitalitásunkat!

6. SEGÍTENI MÁSOKNAK
Biztosan ismeri a mondást, miszerint jobb adni, mint kapni. számos bizonyíték van erre, ha időt szán valakire vagy megoszt valamit másokkal, boldogabbnak érzi magát tőle!
7. ÉLMÉNYEK, TAPASZTALATOK
Bizonyított tény, hogy boldogabbá tesz, ha a pénzünket szórakozásra költjük tárgyak helyett, például vacsorázni megyünk a barátainkkal, vagy színházba. Ne vegye meg az újabb pár cipőt, inkább hívja meg barátnőjét egy kávéra!
8. MOSOLY
Gondoljon szép dolgokra és mosolyogjon! Ez azonnal jobb kedvre deríti. Talán nem gondolná, de ha rossz a hangulata, mégis magára erőltet egy mosolyt, az is segít felvidulni.
9. MEDITÁCIÓ
A rendszeres meditáció bizonyítottan csökkenti a stresszt és javítja a közérzetet. Ha még nem próbálta, keressen a közelben egy tanfolyamot vagy töltsön le a telefonjára vezetett meditációs alkalmazást.
10. KÖSZÖNETET MONDANI
Esténként írjon össze 3 dolgot, amiért hálás - ezek lehetnek akár egészen kis apróságok vagy nagyobb események is. Ha nincs kedve írni, el is mesélheti ezeket párjának vagy egy közeli barátnak - a lényeg, hogy felidézze az aznapi pozitív élményeket, ettől jó kedve lesz és boldogabbnak érzi majd magát.

forrás

SZÖVEG:  FOTÓ: GETTY IMAGES

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése