Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2016. október 22., szombat

HOGYAN VÁSÁROLJUNK SMINKTERMÉKEKET ONLINE

Egyre népszerűbb sminktermékeket vásárolni online. De mit tegyünk, ha még számunkra ismeretlen terméket szeretnénk megvenni? Íme néhány tipp, amire oda kell figyelnünk!


ISMERJE MEG ALAPTÓNUSÁT 
Amikor a hibátlan bőr érdekében vásárolunk termékeket (alapozót, korrektort, stb.) jó, ha tudjuk, milyen bőrünk alaptónusa. Ez lehet meleg, hűvös vagy semleges, és a bőrfelszín alatti alapszínünket jelenti. Az alaptónus állandó, ellenben a bőr látható színével, ami változhat, ha lebarnulunk vagy ha például pattanások lesznek rajta.

Hogyan tudjuk meg mi az alaptónusunk? A leggyakrabban használt trükk, hogy megnézzük vénáinkat a csuklónkon. Ha vénáink kékek vagy lilák, akkor hűvös az alaptónusunk, és a rózsaszín, piros és bronz színeket válasszuk. Ha viszont inkább zöldes színűek a vénák, akkor meleg tónusúak vagyunk és a sárgás, arany, barack, méz színű árnyalatok illenek hozzánk. A semleges ennek a két típusnak a keveréke, ha ebbe tartozunk akkor majdnem minden árnyalatot viselhetünk.
Az alaptónus arra is hatással van, hogy milyen egyéb színek állnak nekünk a legjobban. A hideg alaptónushoz a hidegebb, fémes színű sminkek illenek inkább, míg a meleg tónusú emberekhez a föld színek passzolnak jobban.

ISMERJE MEG BŐRTÍPUSÁT 
A következő dolog, amit tekintetbe kell vennünk online sminktermékek vásárlásakor, az a bőrünk típusa. Nem elég tudni, hogy milyen típusú terméket kellene vásárolnunk, azzal is tisztában kell lennünk, hogy milyen tulajdonságokkal bíró terméket keresünk. Például a BB krém jó a pattanásos bőrre, de egy alapozó jobb fedést biztosít. A hidratálók jók száraz bőrre, míg a természetesen olajos bőrnek valamilyen mattító hatású termékre van szüksége. Tehát ismerjük meg bőrünket, hogy tudjuk, milyen eredményt szeretnénk elérni.
ISMERJE MEG A LEÍRÁSOKAT 
Az online termékekhez nagyszerű leírásokat adnak! Rengeteg információt megkapunk a termék textúrájáról, tulajdonságairól és hatásáról. Ne sajnáljuk az időt ezek elolvasására, tanuljunk meg új szakszavakat, ha szükséges. Szintén nézzünk utána, milyen különbségek vannak egy kategórián belül a termékek között. Például mi a különbség a szájfény és az ajaktinta vagy az arcpirosító és a bronzosító között. Minél többet tudunk, annál jobban tudunk online vásárolni.
TUDJA, HOL KERESSEN 
Az online vásárlásnál sajnos nincs meg az a luxus, hogy ki is tudjuk próbálni a termékeket. De nem kell félnünk! Mai digitális világunkban biztosan találunk valakit, akinek van tapasztalata az adott termékről. Ha szeretnénk “akció” közben látni a terméket, nézzünk körül az Instagramon vagy Youtube-on. Itt találkozhatunk más szépség imádók tapasztalataival, ajánlásokkal és oktató anyagokkal. Nem csak azt tudjuk megnézni, hogy mutat a termék a hozzánk hasonló bőrtónuson, de egy-két trükköt is megtanulhatunk. Keressünk rá a termék nevére hashtag-ekkel vagy direktben írjuk be a keresőbe.

ISMERJE MEG SMINKVARÁZSLÓ APPLIKÁCIÓNKAT 
Ha mégis szeretné saját magán látni a terméket, erre is van egy megoldásunk! Töltse le Sminkvarázsló applikációnkat, melynek segítségével virtuálisan tudja tesztelni termékeinket és láthatja a végeredményt. Fotókat is feltölthet magáról és megkérdezheti barátait, családtagjait, hogy segítsenek meghozni a döntést. Nagy segítség és egyben jó móka is! 

SZÖVEG:  FOTÓ: SOPHIA MARINHO DE LEMOS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése