Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. március 11., hétfő

Szénhidrátok és a fogyás


Az Oriana Tanácsadó központban Fogyi Klubbot indítottunk! Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. 3 hetente szerdánként találkozunk 16.00-18.00 óra között. A következő időpont március 13.Minden fogyókúra igazi alapja a szénhidrát bevitel csökkentése. Fontos azonban tudnunk azt, hogy a szénhidrátokat nem lehet kikerülni, nem lehet kivonni teljesen a táplálkozásunkból - ezért fontos az, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyen fajta szénhidrátot fogyasztunk!

Egy kis segítség a szénhidrátok kiválasztásához:

* úgynevezett "rossz szénhidrátot" tartalmazó élelmiszerek például: szőlőcukor, liszt, fehér kenyér, péksütemények, tészták, cukros üdítő italok - csak, hogy a legnevezetesebbeket említsem - ezek fogyasztása kerülendő, mivel ezek, gyorsan szívódnak fel a szervezetünkben.

*  "jó szénhidrátok" azok - amelyek lassabban szívódnak fel (kisebb a glikémiás indexük). Ezek például: teljes kiőrlésű péktermékek, durumtésztából készült tészták, fruktóz, bab, lencse, dió, mogyoró, retek, paprika, paradicsom... 


Ezeket figyelembe véve kell megalkotnunk magunknak egy olyan táplálkozási rendszert, amit hosszú távon fenntarthatunk. Hisz a legtöbb fogyókúra sajnos hízókúra is egyben - a legtöbb diétázó, miután elérte a kívánt súlyt felhagy az egészséges ételek fogyasztásával és ismét szénhidrát-gazdag ételeket eszik. Így a jojo effektus garantált... Akinek rááll a szeme és az ízlelőrendszere arra, hogy inkább a jó szénhidrátokat fogyassza a fogyókúra végeztével is (hangsúly itt már azon van, hogy napi rendszerességgel inkább ezeket együk továbbra is - de persze itt már lehet "bűnözni" és a gyorsan felszívódó szénhidrátok közül is ehetünk alkalomszerűen) azok könnyebben meg tudják tartani a testsúlyukat.

Érdemes tehát figyelnünk arra, hogy mit is eszünk! Higgyétek el érdemes, mert ezekkel a kis praktikákkal, úgy fogyhatunk, hogy közben nem kell éheznünk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése