Az Oriana Tanácsadó központban Fogyi Klubbot indítottunk! Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. 3 hetente szerdánként találkozunk 16.00-18.00 óra között. A következő időpont március 13.
Minden fogyókúra igazi alapja a szénhidrát bevitel csökkentése. Fontos azonban tudnunk azt, hogy a szénhidrátokat nem lehet kikerülni, nem lehet kivonni teljesen a táplálkozásunkból - ezért fontos az, hogy odafigyeljünk arra, hogy milyen fajta szénhidrátot fogyasztunk!
Egy kis segítség a szénhidrátok kiválasztásához:
* úgynevezett "rossz szénhidrátot" tartalmazó élelmiszerek például: szőlőcukor, liszt, fehér kenyér, péksütemények, tészták, cukros üdítő italok - csak, hogy a legnevezetesebbeket említsem - ezek fogyasztása kerülendő, mivel ezek, gyorsan szívódnak fel a szervezetünkben.
* "jó szénhidrátok" azok - amelyek lassabban szívódnak fel (kisebb a glikémiás indexük). Ezek például: teljes kiőrlésű péktermékek, durumtésztából készült tészták, fruktóz, bab, lencse, dió, mogyoró, retek, paprika, paradicsom...
Ezeket figyelembe véve kell megalkotnunk magunknak egy olyan táplálkozási rendszert, amit hosszú távon fenntarthatunk. Hisz a legtöbb fogyókúra sajnos hízókúra is egyben - a legtöbb diétázó, miután elérte a kívánt súlyt felhagy az egészséges ételek fogyasztásával és ismét szénhidrát-gazdag ételeket eszik. Így a jojo effektus garantált... Akinek rááll a szeme és az ízlelőrendszere arra, hogy inkább a jó szénhidrátokat fogyassza a fogyókúra végeztével is (hangsúly itt már azon van, hogy napi rendszerességgel inkább ezeket együk továbbra is - de persze itt már lehet "bűnözni" és a gyorsan felszívódó szénhidrátok közül is ehetünk alkalomszerűen) azok könnyebben meg tudják tartani a testsúlyukat.
Érdemes tehát figyelnünk arra, hogy mit is eszünk! Higgyétek el érdemes, mert ezekkel a kis praktikákkal, úgy fogyhatunk, hogy közben nem kell éheznünk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése