Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. április 3., szerda

Fogyi Klub - A célkitűzés

Az Oriana Tanácsadó központban Fogyi Klubbot indítottunk! Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. 3 hetente szerdánként találkozunk 16.00-18.00 óra között. A következő időpont április 3.


Ma a célkitűzésekről lesz szó!

Tudnunk kell, hogy:

* hány kilóról indulunk (még ha fájdalmas is a mérlegre állni)
* mennyi az, amit szeretnénk leadni 
* jelöljünk ki egy időpontot, amíg mindenképpen fogyókúrázni fogunk.

Ha ezeket a célokat kitűztük, akkor realizáljuk őket egy kicsit - ugyanis ahhoz, hogy sikerélményünk legyen kisebb léptekben kell haladni! Először is fontos tudnunk, hogy nagyobb súlyból az elején könnyebb fogyni - tehát, ha sok rajtunk a felesleg, akkor könnyebben lemennek azok az első kilók. Ha csak pár kilótól kell megszabadulnunk, akkor az bizony komolyabb próbatétele is lehet a kitartásunknak - hisz a látvány nem szembetűnő azonnal - ez azonban ne tántorítson el senkit!

Nézzünk pár példát:

* ha pl.: 100 kg-ot nyomunk, akkor ne akarjunk hirtelen 60 kg-osak lenni. Reálisan nézzünk a helyzetet, és kisebb léptekben haladjunk! - most a cél az első -10 kg legyen, és ne szabjuk szűkre a határt. Ha hamarabb teljesítjük akkor csak örülhetünk - de a cél a heti 1kg-ot ne haladja meg. Tehát 10 hét-10 kiló! Ha ezt tartjuk, akkor hosszú távon is sikereket érhetünk el, hisz hozzászokik a szervezetünk az egészséges étrendhez! Így a következő -10 kilós tervet már könnyebb lesz véghezvinni. Fontos azonban, hogy bár a vége nehezebb, ne adjuk fel!

* ha pl: 65 kg-ot nyomunk, és a célunk 60 kg - akkor ne higgyük azt, hogy a korábbi példából kiindulva 5 hét alatt le is fogyunk. Sajnos ez, akár hosszabb időintervallumot is jelenthet. Hisz kevesebb a kiinduló testsúlyunk. Szabjunk magunknak tágabb határt, mondjuk 8-10 hetet és örüljünk ha hamarabb sikerül elérni a célt.

A fogyókúra lényege: NEM ÉHEZÜNK!!! Hanem az életmódunkon, a táplálkozási szokásainkon változtatunk!!!!! Fontos még azt is tudnunk, hogy a mozgás - legyen az akar csak egy kis séta - nagyon fontos. Kerítsünk rá időt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése