Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re és az orianagyor csatornára
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. július 22., hétfő

Tudástár - táplálkozás szemünk védelmében

Mi kell szemünknek, hogy jól működjön?
Mit tehetünk a szürkehályog, a makula degeneráció megelőzése érdekében?
Az alább leírtak forrása itt olvasható.

Milyen élelmiszereket érdemes fogyasztanunk szemünk védelmében?

A-vitamin források

Az állati eredetű táplálékok 
  • tőkehalmáj-olaj, 
  • máj
  • vaj - készen tartalmazzák az A-vitamint, 
A növényi forrásokból arotinszármazékokhoz juthatunk
  • sárgarépa
  • burgonya
  • kelkáposzta 

Lutein és zeaxantin források

Nagy mennyiségben tartalmaznak luteint és zeaxantint a zöld színű, leveles zöldségek, mint a
  • spenót
  • káposzta
  • brokkoli
  • borsó
  • kelkáposzta,
  • kelbimbó
  • kukorica 
  • valamint a tojássárgája is 
A naponta legalább szükséges 6 mg-nyi luteint például 5 deka spenót fedezi.

C-vitamin források

Nagy mennyiségű C-vitamin található a 
  • zöldpaprikában,
  • citrusfélékbenn
  • kelkáposztában
  • brokkoliban
  • eperben
  • málnában
Ezeket az élelmiszereket nyersen a legideálisabb fogyasztani.

E-vitamin források

Nagyobb mennyiségű E-vitamin található a 
  • napraforgó magjában
  • mandulában, a mogyoróban
  • amerikai mogyoróban
  • teljes kiőrlésű gabonákban
  • növényi olajokban
  •  tojásban

Omega-3 zsírsavak forrása

Omega-3 zsírsavakban gazdag
  • halak - tonhal, lazac, pisztráng, hering 
  • dió 

Ajánlott cikkek


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése