Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. július 8., hétfő

Fogyi Klub - Dinnye és a fogyás


Az Oriana Tanácsadó központban Fogyi Klubbot indítottunk! Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt. 3 hetente szerdánként találkozunk 16.00-18.00 óra között. A következő időpont július 17.




Itt a nyár és vele közelít a dinnye szezon. Már most elérhető áron vehetünk dinnyét és aki nem restell még várni, hamarosan még olcsóbb is lesz. Ez pedig számunkra csak jót jelent. Hisz olcsón - könnyen méregteleníthetjük szervezetünket, illetve akár fogyhatunk is vele. A kívánt súly elérésekor pedig az elégedettség és önbizalom, még szebbé varázsol bennünket.

Mit kell tudnunk a dinnyéről? 
Formája gömbölyű vagy hosszúkás, héjának színe sötétzöld vagy világos zöld csíkos, húsának színe piros vagy sárga. Sokan gyümölcsnek tartják, pedig valójában zöldség, és a tökfélék családjába tartozik.
Elsősorban kitűnő íze és cukortartalma miatt kedveljük, mert a benne lévő vitaminok nem jelentősek. Víztartalma 90-95%, így fogyasztásával a szervezetbe jutó víz a veseműködést előnyösen befolyásolja. Régebben vizelethajtó tulajdonsága miatt gyógynövényként is emlegették.

Hogyan méregtelenítsünk a dinnyével?
Ha csupán méregteleníteni szeretnénk a szervezetünket, akkor célszerű, ha 1-1 napot tartunk amikor csak dinnyét eszünk. (esetleg reggelire még fogyasztható, valamilyen fehérje vagy rostban gazdag szénhidrát)
Fontos tudnunk, hogy nem célszerű túl sokáig pusztán csak dinnyén élnünk, mivel nem jutunk kellő mennyiségű energiához általa, és így gyengeséghez és vitaminhiányhoz vezethet a hosszabb távú egysíkú táplálkozás.

Hogyan fogyjunk a dinnyével?

Mint már a méregtelenítésnél is írtam, a dinnye nem tartalmazza a szervezetünk számára szükséges vitaminokat, kellő mennyiségű energiát, ebből adódóan fontos, hogy csak pár napra szűkítsük a dinnye-diétánkat.
3-5 nap alatt 2-4 kilótól is megszabadulhatunk akár, ha főleg dinnyét eszünk. Célszerű azonban reggelire valami táplálóbb ételt magunkhoz venni és a többi étkezést kiváltani dinnyével.

Fogyókúra tippeket itt olvashattok:

* mindmegette.hu - Dinnye diéta


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése