Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. november 22., péntek

Fogyi Klub - Vércsoport diéta

Sokat hallani róla, de tulajdonképpen mi is az a vércsoport diéta? Ezt a kérdést igyekszem most körbejárni egy kicsit.

Első lépésként tudnunk kell milyen a vércsoportunk, Sokak számára ez egy egyszerű kérdés, hisz tudják alapból, de persze vannak olyanok is, akik nem tudják. Nekik tudnám javasolni, hogy kérdezzék meg a háziorvosukat ő minden bizonnyal meg tudja mondani. Ha ez megvan, akkor nézzük az alapvető információkat. 
A különböző vércsoportok eltérő jellemzőket mutatnak, amik befolyással bírnak a táplálkozásunkra is. Ha tehát egy bizonyos tápanyagot nézünk, akkor míg az az egyik vértípusnál jótékony hatásokat fejt ki a másiknál akár hátrányos is lehet. 
"Az AB0 terv" címmel megjelent vércsoport diéta könyvében dr. Peter J. D'Adamo fejti ki ennek a diétának a jellemzőit. Természetesen nem szeretném ismételni a könyvet, és hát nem is lehetne mindent leírni, így csak pár kiragadott információt osztanék meg veletek, amik segíthetnek a fogyásban. Bővebben a fogyas.info oldalon olvashattok erről a fogyókúráról.

Erről a típusú fogyókúráról azonban azt kell tudnunk, hogy orvosilag semmilyen módon nem igazolt és alátámasztott a vértípus szerinti fogyókúra.

  • jótékony hatásúak pl: marhahús, máj, fehér húsú halak, oliva olaj, spenót, tök, szilva, ananász, szódavíz.
  • kerülendő pl: disznóhús, sonka, szalonna, joghúrt, kefír, tej, sajtok, földimogyoró, lencse, zabkorpa, fehér kenyér, burgonya, káposzta, eper, narancs, kávé, feketet tea.
  • jótékony hatásúak pl: fehér húsú halak, szója tej, lenmagolaj, földimogyoró, zöldbab, spenót, tofú, sárgabarack, sárgarépa, fokhagyma, mustár, kávé, vörös bor,
  • kerülendő: disznóhús, máj, kagyló, jégkrém, tej, vaj, pisztácia, vörös bab, magas fehérjetartalmú kenyér, fehér liszt, burgonya, gomba, banán, ketchup, majonéz, kóla, sör
  • jótékony hatásúak pl.: bárányhús, vadhús, csuka, szardínia, kecske sajt, kefír, zabkorpa, brokkoli, káposzta, karfiol, banán, szőlő, zöld tea..
  • kerülendő: csirke, disznóhús, rák, jégkrém, mogyoró, mák, lencse, sok magvas kenyér, paradicsom, retek, ketchup, kóla, tömény szeszes ital...
  • jótékony hatásúak pl.: bárányhús, pulyka, csuka, szardínia, joghurt, kefír, tejföl, dió, köles, rizs, karfiol, ananász, szőlő, kávé, zöld tea...
  • kerülendő: csirke, disznó, sonka, szalonna, rák, tej, vaj, mák, mogyoró, retek, banán, narancs, bors, fekete tea, kóla, tömény szeszes ital.
Mi még ezt a fogyókúrát nem próbáltuk, de ha neked kedved van,hozzá és kipróbálod, akkor írj nekünk róla.
Természetesen mint minden fogyókúránál ajánljuk a változatos étkezést, és az egyéni igények - szükségletek előzetes felmérését.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése