Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2018. november 27., kedd

C17 Készítsd fel bőrödet a hidegre!




Lehullottak a falevelek, beköszöntött a hideg, és magával hozta a forró teák, a meleg takarók és a maratoni sorozatozások időszakát. A hűvös nappalok és a fagyos éjszakák a bőrünket is próbára teszik: ha nem vigyázunk, hamar búcsút inthetünk az egykori puhaságnak és selymességnek. Fogadd meg a tanácsainkat, és részesítsd egy kis extra törődésben és szeretetben a bőrödet!

Hideg ellen hideg krém
Hogyan készítsd fel a bőrödet a hűvösre, a kíméletlen szélre és a szoba száraz levegőjére? Cseréld le a könnyed textúrájú testápolódat, arckrémedet egy zsírosabb, sűrűbb, tápláló hideg krémre, ami helyreállítja és védi a bőröd. Lehetőleg tápláló olajokban gazdag, sheavajat, hialuronsavat és E-vitamint tartalmazó krémet válassz, hiszen ezek az összetevők megakadályozzák a bőr hámlását és kiszáradását.
Jöhet a hidegzuhany?
Ha a mínuszok neked is meghozzák a kedved a forró fürdőkhöz, rossz hírünk van, a forró víz ugyanis nedvességet von ki a bőrödből, ráadásul a pattanások felbukkanásának is kedvez. Ez persze nem azt jelenti, hogy le kellene mondanod a fürdőkádban töltött relaxálásról, sem azt, hogy ezentúl hideg vízzel kellene zuhanyoznod. Egyszerűen csak a hosszan tartó forró fürdők helyett tusolj vagy mártózz rövidebb ideig, és előtte mindenképpen kend be magad egy vitaminokban gazdag, tápláló hidratáló krémmel! Tetőtől talpig.
Bánj kesztyűs kézzel a hideggel!
A hűvös levegő hatására bizony láthatóvá válnak a ráncok a kézfejünkön. A folyamatos kézmosás - amivel a vírusok ellen védekezünk - és a csípős hideg gyorsan és kíméletlenül kiszárítja bőrünket. Ha drasztikusan csökken a hőmérséklet, vedd elő a fiókod mélyéről a kesztyűdet, és egészen tavaszig le se vedd! Ezzel a kézenfekvő trükkel könnyedén megőrizheted bőröd puhaságát és selymességét.
Kerüld a forró, száraz levegőt!
Gondoltad volna, hogy nemcsak a kinti hideg irritálja a bőröd, de a benti meleg levegő is hozzájárulhat a bőröd szárazságához? Súlyosabb esetben ez akár kiütésekhez és ekcémához is vezethet. Éppen ezért az otthonod túlfűtése helyett bújj melegebb, kötött pulcsiba, vackold be magad pihe-puha takaróba, és ruházz be egy párásítóba! A nedvességtartalom szabályozásával a bőröd szépségéhez és hidratáltságához is hozzájárulhatsz.
Viszlát bőrpír!
Ha a megelőző intézkedéseid nem voltak elég hatásosak, vesd be a kipirosodás elleni krémünket! Azonnal megnyugtatja az irritált bőrt, javítja a tónusát, visszaadja az arcod természetes színét, növeli a bőröd ellenálló-képességét, megakadályozza, hogy veszítsen a nedvességéből, és idővel a bőrpír megjelenését is csökkenti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése