Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. június 19., szerda

Smink klub: A Nyár és a smink

Az Oriana Tanácsadó Központban Smink Klubbot alapítottunk. 3 hetenként, szerdánként 16.00-18.00 között tartjuk a találkozókat. A következő időpont: július 3.



Itt a nyár és vele a meleg. Kérdésem tehát az lenne, hogy szükségünk van-e a sminkre? Nem tudom Ti, hogy vagytok vele, de rólam szó szerint folyik a víz. Most hogy a télből hirtelen nyár lett, és ezzel megjött a 30 fok körüli hőmérséklet, felvetődött bennem a kérdés, hogy akkor most mi legyen: sminkeljek vagy sem? Elvégre olyan jól esik a nagy forróságban közbe-közbe hideg vízzel lehűteni az arcunkat - na de akkor mi lesz a sminkünkkel?

Ime hát pár ésszerű javaslat:

* ebben a melegben az alapozás szinte felesleges, sőt akár még azt is mondhatnám hogy rosszat tesz - mégpedig azért, mert nem tud szellőzni a bőrünk. A tanácsom tehát az lenne, hogy ezt amennyiben megtehetjük hagyjuk ki. Használjunk inkább fényvédőfaktorral ellátott nappali krémet, vagy akár naptejet. Ha mindenképp szükséges valami alapozó, akkor színezett hidratálót javaslok. (Arra azonban figyeljünk, hogy nyáron akár több árnyalattal sötétebb alapozó lehet szükséges)
* ha már bőrhibák, akkor inkább korrektort választanék a helyetekben - de itt is figyelni kell arra, hogy lehet, hogy sötétebb árnyalatra lesz most szükségünk, mint télen... 
* vízálló szempillaspirál!!! elvégre nem túl szép látvány, ha akár az izzadságtól, akár a strandon a víztől elkezd lefolyni a sminkünk.
* ha szemfestés - akkor inkább egy világosabb árnyalat (rózsaszín, halvány kék), szemceruza, -tus, egyebek most nem éppen a legjobb ötletek. Elég egy kis natúr szín, egy kis természetes pír az arcunkra és hódíthatunk is mind a strandon, mind pedig az utcán korzózva...
* a szánkat továbbra is hangsúlyozhatjuk - már olyan rúzsok is léteznek, amik szintén fényvédőfaktorral ellátottak. Egyébként a legjobb tipp szerintem, ha valami csillogó könnyen felvihető szájfényt használunk, elvégre könnyen felfrissíthető.




Remélem tudtam tippeket adni nektek! Élvezzétek a nyarat! Aki teheti pihenjen sokat, aki sajnos nem ilyen szerencsés, annak csak egy jó légkondicionált helyet kívánok, ahol lehűtheti magát egy kicsit...és ne feledjétek a szépség illetve nőiesség érzése nem a sminktől függ, hanem a belső szépségtől.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése