Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. december 11., szerda

Bőr- és testápolás - A száraz arc

Te is úgy érzed, hogy olyan az arcbőröd mintha egy repedezett sivatag lenne? Vagy egyszerűen csak olyan mintha hámlana? Akkor itt a helyed, olvasd el ezt a cikket, melyben a száraz arcbőrűeken igyekszünk segíteni.

Először is fontos tudnunk, hogy nem pusztán a genetika tehet a száraz bőrről, sokban hozzájárul például a kemény víz is. Akinek tehát az arca szárazságra hajlamos, azoknak azt tanácsolnánk, hogy amennyire lehet kerülje a kemény vízzel való érintkezést. Persze az arcunk lemosása kikerülhetetlen, és szükséges is, de ne feledkezzünk el a kímélő arcápolókról. Ezek enyhíthetik a hatását. Ezenkívül fontos a megfelelő mennyiségű folyadék szervezetbe juttatása is. Igyunk legalább napi 1,5-2 liter folyadékot.

Ápoljuk gondosan az arcunkat, szánjunk időt magunkra! És ne feledkezzünk meg a kellő tisztításról, radírozásról sem. Fontos a száraz bőrnél a rendszeres radírozás, tápláló vitaminokkal teli maszkok használata, és természetesen elengedhetetlen a nappali, és éjszaki krémek felvitele is. Tudom ez most így soknak tűnik egyszerre. Viszont, ha egy kellemes délutánt, vagy estét rászánunk hetente egyszer, hogy az arcunkat ápoljuk, annak meglesz hosszú távon is az eredménye. Éveket tagadhatunk le a korunkból, ha rendszeresen kezeljük az arcunkat. Hisz az arc az első amit mindenki észrevesz, és az alapján ítél is. 
Az arcápolás folyamatáról már korábbi cikkünkben is olvashattatok - amit itt találtok.
Arckrémet a kornak és a típusnak (jelen esetben száraz bőrre) megfelelően kell választani. Ez a két szempont nagyon fontos, elvégre, ha például olyan krémet választunk ami zsíros bőrre ajánlatos, akkor az nem fogja pótolni a bőrünk számára fontos összetevőket (vitaminokat, vizet stb.) Fontos még ezenkívül az is, hogy nappali krémet csak nappalra használjunk - hisz ezek általában fényvédő faktorral ellátottak, amik este nem szükségesek, illetve a faktor miatt inkább még árthatnak is. Az éjszakai krém pedig mivel nem tartalmaz fényvédelmet nem igazából hasznos nappalra, viszont a vitaminoknak, hatóanyagoknak amiket tartalmaznak, inkább a nyugalmas, fénytől mentes környezet szükséges. 
Száraz bőrtípusra még akár elixírt, kapszulát is használhatunk kúraszerűen,  sokat segíthetnek ezek a magas ásványi anyag és vitamintartalmú készítmények is a bőrön.

További kérdéseitekre szívesen válaszolunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése