Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. január 16., csütörtök

Belső harmónia - avagy egy kis kultúra: Coming Out

"Erik (Csányi Sándor) az ország leghíresebb meleg személyisége, rádiós műsorvezető, aki büszkén vállalja másságát... derűs jelleme pedig nem csak a műsorába telefonálóknak segít elfogadni önmagukat, hanem a körülötte élőknek is egyfajta példaképként szolgál. Erik lelkesen készül esküvőjére kedvesével, Balázzsal (Karalyos Gábor), ám egy balesetet követően: látványosan vonzódni kezd elgázolójához, aki egyben kezelőorvosa (Tompos Kátya) is. A kórházból kikerülve csak fokozódik zavarodottsága, amikor is kényszeresen utána fordul minden csinos nőnek..."


 Általában nem szoktam magyar filmekre beülni a moziba,  de valahogy most megfogott ennek a filmnek a bemutatója. Úgy döntöttünk hát párommal, hogy megnézzük karácsony és szilveszter között. Legalábbis gondoltuk mi... azzal szembesültünk a jegyfoglalásnál, hogy a győri moziban csak az első sorban lenne hely - még a két nappal későbbi előadásra is... Ilyet se láttam még... magyar filmre ennyien...

Végül eljutottunk januárban a filmre. Egy szóban csak annyit mondanék róla, hogy: tetszett!
A nézőközönség nagyon vegyes volt - és még mindig majdnem telt házzal vetítették a filmet - csak az első sorok maradtak üresen. Azt kell, hogy mondjam, hogy nem egyszer nevetett fel együtt a közönség a film poénjain. Miután vége lett a filmnek és haladtunk kifele a moziból, a legtöbb vélemény amit hallottam pozitív volt.

Sok kritika érte már a filmet, főleg az alaptémája miatt, hogy egy homoszexuális férfi nem lesz egyik pillanatról a másikra hetero stbstb. Én ezt a kérdést nem ragoznám, számomra ez a film a maga sztereotípiáival, ferdítéseivel együtt is kellemes szórakozást nyújtott. Nem azt mondom persze, hogy lehetségesnek tartom, hogy valaki beveri a fejét és egycsapásra megváltozik, de maga a feltevés érdekes. Pozitívumnak mondanám azt, hogy beleláthatunk egy meleg pár életébe - és itt most nem arra gondolok, hogy komolyzenét hallgatnak, salátát esznek vagy egyéb hasonló sztereotípiák, hanem abba, hogy ők is csak emberek - végre megtudják ezt azok is, akik pusztán ellenszenvvel viseltetnek a homoszexuális emberek iránt. A film mottója lehetne, hogy legyünk nyitottak - én is csak ezt tanácsolnám mindenkinek.


Egy kritikában olvastam, hogy megcsinálhatnák fordítva is a filmet, amiben egy heteró pasi lenne a főszereplő.... Na érdekes lenne az is.


Végeredményként azt mondanám: nézd meg magad, és döntsd el Te, hogy neked mi a véleményed!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése