Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2016. július 25., hétfő

HOGYAN MARADJUNK EGÉSZ NAP JÓ ILLATÚAK?A jó illat legalább annyira múlik a higiéniánkon, táplálkozásunkon és szokásainkon, mint amennyire függ a viselt parfümtől. Tippjeinkkel mindig friss maradhat, tetőtől talpig.

1. BŐR
A jól hidratált bőr jobban megőrzi az illatokat, mint a száraz bőr. Ezért zuhanyzás után, amikor még a pórusok tágak és befogadóbbak, használjunk testápolót és ezután fújjuk magunkra kedvenc parfümünket.
2. ÉTKEZÉS
Amit eszünk, befolyásolja a természetes testszagunkat és azt is, hogy a parfüm hogyan reagál a bőrünkkel. Vannak olyan ételek, fűszerek, melyek erősebb illatúak, míg például a zöldségekben, gyümölcsökben gazdag, sok vizet tartalmazó étrend kevesebb szaggal jár. Az alkohol aromája hosszú ideig megmarad a bőrön, így ha szeretnénk jó illatúak maradni, akkor előző nap már ne fogyasszunk alkoholos italokat.
3. HAJ ÉS FEJBŐR
Minden egyes hajszálunk egy-egy faggyúmirigyhez csatlakozik, mely nevéhez híven, faggyút termel. Ettől lesz zsíros hatású a haj, és minél zsírosabb, annál jobban megköti a szagokat illatokat, mint akár a füst vagy a főzés során felszálló pára. A rendszeres hajmosás és balzsam használata frissen, üdén tartja a tincseinket. Az illat-megkötő tulajdonságnak pedig előnye is van: hajunk remek hely a parfüm számára is.
4. INTIM TERÜLETEK
Az intim területeken fontos, hogy semleges PH értékű termékeket használjunk, ezzel megakadályozhatjuk a baktériumok elterjedését. A Feminelle bőrgyógyászatilag és nőgyógyászatilag is ellenőrzött márka, mindennapi használatával mindig frissek és magabiztosak lehetünk.
5. ÖLTÖZKÖDÉS
A rendszeres mosás, a megfelelő mennyiségű mosószer, a mosógép tisztán tartása és a száraz helyen történő tárolás mind hozzájárul, hogy ruháink frissek és illatosak legyenek. Tehetünk a szekrénybe egy illatos párnácskát is, mely magába szívja az esetleges kellemetlen szagokat és üde illatot ad a ruháknak. Parfümöt is fújhatunk rájuk, kivéve a bőrre, selyemre és olyan finom anyagokra, melyeken nyomot hagyhat.
6. FRISS LEHELET
A mindennapi fogmosás azért szükséges, hogy a fogak között maradt ételdarabokat eltávolítsuk, így ezek nem okozhatják baktériumok elterjedését és rossz leheletet. Az erős szagú vagy nagyon fűszeres ételek szintén befolyásolják a leheletet, mivel bekerülnek a véráramba és ezáltal a tüdőhöz is. Ami még fontos, hogy sok vizet igyunk, mert ha kiszárad a szánk, az is lehet kellemetlen szagú.
7. LÁBFEJ
A bőrön található baktériumok lebontják az izzadtságot, és ennek lehet kellemetlen szaga. Mindez teljesen normális, mégis zavaró. Sokat segíthet ellene, ha a bőrt lélegezni hagyó, pamut zoknit viselünk és napközben is cipőt váltunk, mely lehetőleg vászon vagy bőr legyen. A Feet Up az egyik legsikeresebb termékcsalád, melyben megtalálhatóak a lábakra ajánlott izzadásgátlók és krémek, valamint a bőr karbantartásához szükséges termékek is, hiszen például a megvastagodott, száraz bőr is könnyen elveszíti frissességét.
8. PARFÜM
Az 'eau de parfum' típusú termékek magasabb koncentrációban tartalmaznak illatanyagot, olajokat, így tovább tartanak, mint az 'eau de toilettes' termékek. Érdemes a pulzuspontokra fújni és hagyni megszáradni. Ne dörzsöljük össze a csuklónkat, mert akkor könnyebben elillan az illat.

SZÖVEG:  FOTÓ: GETTY IMAGES

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése