Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2016. szeptember 30., péntek

A PARFÜMŐR VÉGZETE: BESZÉLGETÉS SOPHIE LABBÉ-VAL
Sophie Labbé-t, a My Destiny díjnyertes parfűmőrét társai úgy ismerik, mint a virágfűzérek készítőjét. Sophie bepillantást enged abba, hogyan is készült ez az illat, és elmagyarázza, miért a parfümök világa a végzete.

Nem parfümmel foglalkozó családból származik. Hogy jött az ötlet, hogy illatokkal foglalkozzon?
Mindig is érdekeltek az illatok, de sosem gondoltam, hogy ebből karriert lehet építeni!

Az egyetemen tanultam kémiát, amikor egy cikkben olvastam a parfüm iskoláról, az ISIPCA-ról, és tudtam, ez az a hey, ahol lenni szeretnék. De mielőtt jelentkeztem, szükségem volt rá, hogy találkozzak egy parfümőrrel, mert szerettem volna megérteni, mit is jelent foglalkozásszerűen parfümöket készíteni, így találkoztam a nagytudású parfümőrrel, Jean Kerlo-val. Teljesen véletlenül ő volt az, aki a felvételt vezette az ISIPCA-nál, és megismert, amikor jelentkeztem; ez sok szempontból sorsszerű volt!
Tehát úgy gondolja, hogy parfümök készítése az Ön végzete?
Igen! Akkor nem tudtam, de a csillagok nagyon együtt álltak, és ma már határozottan hiszem, hogy ez volt a végzetem; úgy gondolom, mindannyiunknak megvan a maga útja az életben és egy cél, amit el kell érnünk. 

Mint olyasvalaki, aki kezdetben kémiát tanult, Ön egy illat elkészítésére, mint tudományra tekint, vagy ennél romantikusabb alkat?
Kétségkívül mindkettő. Egy parfümőrnek rendkívül kíváncsinak kell lennie és élvezni az új tapasztalatok szerzését mert ez a táptalaja az újításnak és a képzeletnek. De mint az érzékeny szellemiségre, ugyanúgy a tudományos racionalitásra is szükség van.
Mit gondol, másképp érzékeli az illatokat mint a legtöbb ember?
Nem hiszem, hogy ebben különböznék, hiszen mindenki a maga módján érzékeli az illatokat; a mi érzékelésünket érzelmek és tapasztalatok növelik. De valószínűleg több illatot érzékelek – ez kicsit olyan, mint egy játék: elmegyek valaki mellett az utcán, és megpróbálom kitalálni, milyen parfümöt használ. Vagy például amikor az utazásaim során megérkezem a reptérre, nagyon érdekes gondolat, hogy “Vajon hogy tudnám meghatározni az első kapcsolódási pontomat az adott országgal.”

Egy féldrágakövet, a turmalint használt, hogy fokozza a My Destiny hatását – milyen jelentősége van ennek a drágakőnek?
Ez a drágakő igazán különleges pozitív kisugárzása miatt és mert képes növelni a magabiztosságot. Számomra egy értékes kő viselése olyan, mint parfümöt viselni - magabiztosságot ad. A turmalinhoz a kreativitás kifejezést társítják, ami úgy hiszem, még különlegesebbé teszi ezt az illatot; így miénk lehet az illat ereje és a turmalin kő energiája. 
Mi ad Önnek magabiztosságot és pozitív energiát? 
A szerelem! Ez ad nekem erőt, hogy hegyeket mozgassak meg. Képes vagyok felülemelkedni a saját korlátaimon, amikor szerelmes vagyok. És a szenvedély. Szenvedélyre is szükség van ahhoz, amit csinálok, ez tesz boldoggá, erőssé és elszánttá. 

Tudna mondani néhány szót a My Destiny többi összetevőjéről? Miért pont őket választotta?
Egy olyan illatot szerettünk volna létrehozni, ami pozitív energiát sugároz ezért a grapefruit és az áfonya esszenciájával kezdtük. A szívjegyben a bazsarózsa egy nagyon fontos összetevő, ugyanis ez ad eleganciát, a narancsvirág pedig erőt az illatnak. És végül a pacsuli.

Számomra a pacsuli rengeteg mélységet és misztériumot hordoz magában, aura, ami fontos a My Destiny számára – ami különleges benne, hogy függőséget okoz. 
Milyen érzés volt megalkotni a My Destiny-t?
Rendkívüli büszkeséggel és boldogsággal tölt el a My Destiny, különösen mert első alkalommal működtem együtt az Oriflame-mel.

SZÖVEG: SOPHIA MARINHO DE LEMOS

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése