Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2018. május 22., kedd

HOGYAN ÁPOLJUK A SZÁRAZ BŐRT – ÉS TOVÁBBI 3 BŐRÁPOLÁSI KÉRDÉS


Én szeretem és használom az Oriflamet
+36703128088, orianagyor@gmail.com
Ha érdekel az Oriflame vagy a termékek, 




Bőrtípusunk meghatározása, és az ennek megfelelő bőrápolás az első lépés a ragyogó, egészséges és sima bőrhöz vezető úton. Naponta érkeznek hozzánk kérdések különböző bőrproblémákkal, bőrápolással kapcsolatban, ezért összegyűjtöttünk néhányat a leggyakoribbak közül. Íme, a válaszok!


A BŐRÖM NAGY RÉSZE TELJESEN RENDBEN VAN,DE AZ ÁLLAM, ORROM ÉS HOMLOKOM NAGYON ZSÍROSODIK. HASZNÁLJAK SPECIÁLIS TERMÉKEKET ERRE A TERÜLETRE?
Ez tipikusan a kombinált bőr jellegzetessége. Általában ez normál bőrt jelent, néhány száraz vagy zsíros területtel, vagy néha csak zsíros és száraz kombinációt. A leggyakoribb a normál bőr zsíros T-vonallal - ez a legjobb eset, ilyenkor nem szükséges többféle arcápolót használni, de olyan termékeket keressen, melyek egyszerre hidratálnak és kiegyensúlyozzák a normál/kombinál bőrt.
NAGYON ZSÍROS A BŐRÖM, BÁRMILYEN INTENZÍVEN TISZTÍTOM IS. OLYAN, MINTHA EGYRE CSAK ZSÍROSABBÁ VÁLNA. MIT TEHETEK?
Furcsán hangzik, de valószínűleg túlzásba viszi a tisztítást! Ez nagyon gyakori probléma a zsíros bőr esetében, de szerencsére könnyen megoldható. Az egészséges bőrnek szüksége van valamennyi olajra, ezért amikor a tisztítás során minden természetes olajat eltávolít, akkor a bőr még több termelésével reagál. Próbáljon ki egy olyan termékcsaládot, melyet kifejezetten a zsíros bőr ápolására fejlesztettek ki. Az ilyen arctisztítók úgy távolítják el a felesleges olajokat, hogy közben nem bontják meg a bőr természetes egyensúlyát, illetve segítenek helyreállítani azt.

NAGYON SZÁRAZ, ÉRDES TAPINTÁSÚ A BŐRÖM EGÉSZ ÉVBEN, DE HIDEGBEN MÉG ROSSZABB. TÖBB ARCKRÉMET KELLENE HASZNÁLNOM?
Ha nem a megfelelő terméket használja, akkor tíz réteg krém sem fog segíteni. Sőt, akár ronthat is a helyzeten mert eltömődnek a pórusok és nem tud lélegezni a bőr. Az első és legfontosabb szabály, hogy olyan arckrémet találjon, ami hidratál és feltölti a száraz bőr víztartalékait. A második szabály, hogy a kevesebb több, ha a hidratáló krémről van szó - egyetlen, egyenletesen felvitt réteg elegendő. Amit viszont mindenképpen javaslunk, hogy használjon előtte szérumot - ez extra táplálást jelent a bőrnek.
NEM HASZNÁLOK HIDRATÁLÓT, MERT ZSÍROS A BŐRÖM ÉS NEM SZERETNÉK RONTANI A HELYZETEN. A BARÁTNŐM SZERINT VISZONT KELLENE - IGAZA VAN? 
Nagyon is igaza van a barátnőjének! A bőrnek olajok és víz egészséges egyensúlyára van szüksége, ezért még ha nem is érzi úgy, a zsíros bőrt is szükséges hidratálni. Megfelelő nedvességtartalom nélkül a bőr megpróbálja kompenzálni annak hiányát és még több olajat fog termelni. Arra van csak szükség, hogy a bőrtípusának megfelelő termékeket használja. A zsíros bőr számára kifejlesztett hidratálók megadják a szükséges nedvességtartalmat a bőrnek, anélkül, hogy a problémát súlyosbítanák - ellenkezőleg, ezekkel a termékekkel csökkenthető a bőr zsírossága és mattabbá varázsolható a fénylő bőr.

Forrás

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése