Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. május 30., csütörtök

Smink Klub: Szemtípusok

Az Oriana Tanácsadó Központban Smink Klubbot alapítottunk. 3 hetenként, szerdánként 16.00-18.00 között tartjuk a találkozókat. A következő időpont: június 12.




Most pár szóban a szemtípusokról írnék nektek illetve arról, hogy milyen kis apró trükkökkel lehet szebbé varázsolni szemeinket, korrigálni az apróbb hibákat.

Többféle szemtípus létezi. A teljesség igénye nélkül íme pár, gyakrabban előforduló szemforma:

  • kis szemek: Optikailag nagyobbíthatjuk a szemünket úgy, ha a külső szemzugot valamivel erősebb árnyalattal hangsúlyozzuk. A szemhéjat közepes árnyalattal, míg a szempillákat célszerű erősen kifesteni.
  • mélyen ülő szemek: célszerű világosabb esetleg csillogó szemfestéket használnunk, csak a szempilla fölött kell egy kicsivel sötétebb árnyalatot felvinnünk.
  • előreugró/ kidülledő szemek: sötétebb szemceruza vagy szemhéjtus a szemek körülrajzolásához, hasonló tónusú púderrel. Kifele egy kicsit "el lehet kenni" a nyerőbb hatás érdekében. Nem célszerű csillogó festéket alkalmazni, mert még nagyobbnak tűnik tőle a szem.
  • beesett szemek: a szempilla fölötti részt kell hangsúlyoznunk, közepes színárnyalatot válasszunk lehetőség szerint, és a szempilláinkról semmiképen se feledkezzünk el.
  • közel ülő szemek: bentről kifele célszerű sötétíteni a szemhéjpúderek árnyalatát. a szempillákat csak kívül kell hangsúlyozni.
  • távol ülő szemek: az orrnyeregnél sötétebb árnylatot alkalmazzunk, míg kifele a világosabb szín domináljon vagy teljesen körbekontúrozni a szemet, a belső szemzugig ceruzát/tust alkalmazni.
  • lefelé ívelő szemek: a szemfestéket ne kenjük fel egészen a szem külső sarkáig, a szemsarkakat egy szemceruzával esetleg tussal felfelé ívelővé húzni.
  • rejtett szemek: mivel gyakorlatilag lelóg a szemhéjunk a szem vonalára ezért, itt az alsó ívet illetve a mozgó szemhéjat kell hangsúlyozni. 



Természetesen ezek a típusok nem ennyire élesen elkülöníthetők, hiszen ezek több kombinációja is előfordul. Lehet például közelülő és beesett is egyszerre, vagy akár távol ülő lefele ívelő. 
A legjobb módszer, ha többféle sminkelési technikát is kipróbálunk és csinálunk/tatunk/ magunkról egy -egy arcképet - fontos hogy nem elég a szemünket lefotózni, hisz az összhatás a lényeg! Ha ez megvan, akkor könnyebben kitalálhatjuk, hogy mi is áll nekünk jól és a gyakorlásnak köszönhetően pillanatok alatt kész lehetünk a számunkra legideálisabb sminkkel.   

Remélem tudtam ötleteket adni és megkönnyítettem a dolgotokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése