Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. május 21., kedd

Smink Klub: Arcforma

Az Oriana Tanácsadó Központban Smink Klubbot alapítottunk. Szintén 3 hetenként, szerdánként 16.00-18. között tartanánk a találkozókat. A következő időpont: május 22.


Az arcformákról írnék nektek egy kicsit: Ez a téma azért fontos, mert tisztában kell lennünk a saját arcunkkal ahhoz, hogy megfelelőképpen tudjunk hajat vágatni, szemöldököt kialakítani, sminkelni. Remélem ezekkel a kis háttérinfókkal könnyítek a dolgotokon.

Először is: ha még nem tudod, hogy milyen az arctípusod, akkor állj szembe a tükörrel, kösd hátra a hajad és igyekezz egyenesen belenézni - avagy készíttess magadról egy portét. Természetesen mindezeket smink nélkül (hiszen a sminkkel már csalni tudnunk - akár akarva, akár akaratlanul)

Többféle arctípusról beszélhetünk - én most maradnék a standard 5 félénél - de szakértők ennél többet is megkülönböztetnek. Pár jellemző és tippek a sminkeléshez:
  • kerek - homlok és áll széles - A lényeg, hogy optikailag kell az arcot keskenyíteni és meghosszabbítani. Ötlet: világos alapozót kenjünk T-alakban az arcunkra, a szélére pedig picit sötétebb árnyalatot vigyünk fel - arcpirosítót pedig a járomcsontok alá is tegyünk.
  • szögletes - homlok és áll szögletes, járomcsont nem feltűnő - az arcvonások lágyítása a célunk - a gyengébb smink a célravezető ennél az arcformánál - világos alapozó a szem alá és a homlok közepére, sötétebb árnyalatot pedig a homlok, arcszél, álkapocs vonalára. Pirosítót a járomcsontra ajánlatos tenni.
  • ovális - keskeny a homlok és az áll, általában harmonikus arcforma jellemzi - árnyékolásra nincs is igazán szükség, ha mégis szeretnéd, akkor a halántékra és az álcsúcsra érdemes picit sötétebb alapozót felvinni.
  • hosszúkás - keskeny, hosszú arc, magas homlok, nyújtott áll - az arc szélesítése illetve a rövidítése a legfontosabb - világosabb alapozó szinte az egész arcra kivéve a homlok tetejére és az állra - oda a sötétebb alapozó javasolt - így optikailag összenyomhatjuk az arcot. Pirosítóból csak keveset a járomcsontra és a szemeinket hangsúlyozzuk. 


  • szív alakú - élére fordított háromszög, homlok széles és az áll keskeny - célunk e kettősség ellensúlyozása - az alapozó sötétebb árnyalatát használjuk az állcsúcsra, halántékra, homlok oldalsó részére. Pirosítóval tudunk a legjobban "csalni" - ha egy kicsit ferde mozdulatokkal visszük fel, akkor optikailag megnyújthatjuk az arcot.


    Remélem a képek segítenek a döntésben, illetve, hogy ezek után könnyebb dolgotok lesz az alapozásnál és a pirosító használatánál.
    A szemöldök formákra illetve hajtanácsadásra nem véletlenül nem tértem ki - ebben nem érzem teljesen otthon magam - de egy jó fodrász illetve kozmetikus tud nektek ebben segíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése