Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. október 15., kedd

Bőr- és Testápolás - Arcápolás és az ősz


"Itt van az ősz, itt van ujra,
S szép, mint mindig, énnekem.
Tudja isten, hogy mi okból
Szeretem? de szeretem." - Petői Sándor


Ez az egyik kedvenc versem, amit még idézni is tudok :) Kérdezhetitek, hogy mégis, hogy kerül ez az idézet egy szépségápolással foglalkozó oldalra... Pusztán azért, mert ahogy beköszönt az ősz, és a hideg idők az arcunkra talán még jobban oda kell figyelnünk mint nyáron. Ez a vers pedig az ősz beköszöntét mindennél jobban érzékelteti.

A korábban lebarnult arcunk lassan kifakult, a reggeli hideg elkezdte kiszárítani a bőrünk, és talán már a szánk is cserepes a széltől. Nagyjából ezek azok a problémák amik így ősszel először jelentkeznek. És bizony ezek ellen tenni kell, ha nem akarjuk elhanyagolni magunkat.

Első fontos lépés a helyes arcápolás. Értem ez alatt legfőképpen a radírozást és a vitaminokkal való táplálást. Na de nézzük sorjában:

1. lépés = tisztítás:  

Az arclemosót vidd fel az arc és a nyak bőrére, valamint a fül környékére, alaposan kis masszírozó mozdulatokkal dörzsöld a bőrödbe, majd öblítsd le.

2. lépés = radírozás: 

Apró körkörös mozdulatokkal kend fel az enyhén megnedvesített bőrre az arcradírt. Az orrnyeregtől kifele haladva kis masszírozó mozdulatokkal haladj át többször is az egyes területeken, különösen odafigyelve a szárazságra hajlamos részekre. Majd öblítsd le.

3. lépés= maszkok:

Első körben célszerű egy mélyre ható agyagos maszkot használni, majd második lépésként egy lehúzható, hámlasztó maszkkal folytatni, végül egy tápláló vitaminbombát magunkra kenni. Bár ez soknak tűnik, de így teljes a kezelés. (Ha erre nem lenne időnk, akkor a radírozás után használjuk a vitaminbombát - már azzal is nagy sikereket érhetünk el)

4. lépés = tonizálás:

A tonikot ha teljes arcápolást végzek, akkor úgy használom mint a férfiak az after save-üket, azaz cseppentek pár cseppet a tenyeremre és apró pacskoló mozdulatokkal felviszem az arcomra - ez abban segít, hogy jobban beissza a bőröm az arckrémet. (persze, ha nem teljes arcápolást csinálok, akkor simán a tisztítás után, vattapamacsra cseppentek és azzal törlőm át az arcom, majd arra jön a krém)

5. lépés = arckrém:

Ne feledkezzünk meg az arckrémről sem! Egy ilyen átfogó arcápolás után a napszaktól függően használjuk az éjszakai, vagy nappali krémünket.

Az arcápoláson kívül figyeljünk még oda a szánkra és a hajunkra is! A hajról majd egy későbbi cikkben olvashattok. A szájápolásról pedig most csak annyit, hogy ha nagy szél van, illetve beköszönt a csípős idő akkor célszerű mindenképpen valamilyen szőlőrúzst használnunk, illetve vannak már erre a célra kifejlesztett ajakápolók is.

Remélem tudtam segíteni nektek! Bár tudom, hogy az általam most leírtak elég sok időt vesznek igénybe, viszont mindenképpen megéri törődni az arcunkkal és magunkkal. Én általában úgy oldom meg, hogy valamit csinálok még közbe, pl. főzés közben is megoldható - elvégre az arcmaszkoknak úgyis kell legalább 10-10 perc mire lehúzhatók/lemoshatók; de pl a kedvenc műsoraim közbe is szoktam arc-ápolni - elvégre úgyis gyakran van reklám - és így legalább kihasználom a szünetet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése