Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. június 11., szerda

Tudástár: Csapvíz kontra ásványvíz


Itt a nyár, a hőség... 
Fontos, hogy odafigyeljünk a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék bevitelre! A mennyiség kérdésére azt hiszem nem kell külön kitérnem, hisz a média egyfolytában azt szajkózza, hogy igyunk sokat. A lényeg viszont az hogy mit! Hisz a cukros italok, alkoholtartalmú készítmények nem a legjobban a forróságban.

A víz a legjobb szomjúság ellen!

A kérdés már csak az, hogy csapvíz vagy ásványvíz? 
Az ásványvíz gyártók, bevásárlóközpontok stb természetesen az ásványvízre szavaznak - hisz nekik az az érdekük, hogy minél többet keressenek rajtunk. De vajon tényleg jobb az ásványvíz?
Az index által elvégzett kutatás nem ezt támasztja alá. A teljes cikket itt olvashatjátok

A lényeg"az ár és a minőség nem függ össze az ásványvizek piacán, akár a termékek egészségre gyakorolt hatását, akár azok tisztaságát vagy ízét vesszük figyelembe. Azt is elmondhatjuk, hogy a csapvizek esetenként kevésbé meggyőző ízüket leszámítva semmivel sem rosszabbak palackozott társaiknál, amennyiben teljesítik az egészségügyi határértéket, ezt azonban csak az adott csapról vett vízminta elemzésével lehet egyértelműen kijelenteni."
Ne feledjétek ezekben a kánikulai napokban különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadék bevitel! Igyatok sokat Ti is! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése