Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. szeptember 2., kedd

Fogyi napló 2.0

Év elején (jan 13) elkezdtem fogyókúrázni. 79 kilóról indultam. Az első időben nagyon is jól haladtam heti 1-1 kilókat fogytam. 16 hétig kitartottam - kisebb nagyobb hullámvölgyekkel. 71 kilóra fogytam le. Mondván, hogy majd később folytatom. Hisz 65 kg a cél... 

Az első héten kb ez a beszélgetés zajlott köztem és a családom között: "15-20 kilót kéne fogynom, beszólok, hogy kb 1 év múlva ehetek megint normális kaját - kedves családom reakciója - addig úgyse bírod ki és feladod... nem mondom, hogy 1 évig szeretnék fogyózni - na de akkor is - nem szeretem, ha lehúznak" 
Be akarom neki bizonyítani, hogy de igen is lefogyok... Szóval most újult erővel nekilátok megint. Lefaragom azokat a kilókat! Meglesz egy éven belül a 15 kilós fogyás...
Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sajnos a nyáron sikerült visszaszednem pár kilót (pedig igyekeztem tartani, de hát nem mindig ment...)

09.01-vel a súlyom 73,3 kg. A cél még mindig a 65 kiló :) 

A mostani elhatározásom a fogyókúra mellet, hogy mozgok egy kicsit. Ez a legnehezebb nekem, mert szörnyen lusta vagyok... Szóval arra jutottam, valami olyasmit csinálok, ami nem esik túlságosan nehezemre , mégis átmozgat egy kicsit. pl: 

  • továbbra is heti párszor sétálva megyek dolgozni. 
  • játszom az X-box-al - értem ez alatt, hogy pl boxolok, teniszezek, labdát védek/rúgok, stb - tegnap is ezzel játszottam (ma olyan szintű izomlázam van, hogy azt el se tudom mondani, pedig kb fél órát "bohóckodtam" csak :) - jelzem boxban eddig verhetetlen vagyok ;)
  • szoba-biciklizem - ma neki is kezdtem (egyenlőre 10 perccel - szép folyamatosan emelem majd az időt - nem akarom egyszerre kiakasztani magam)
Ezek a tervek...Lényeg, hogy valamilyen formában minden nap mozogjak egy kicsit! Igyekszem ezt meg is valósítani. Annyi biztos, hogy karácsonyra jó lenne leadni ezt a hátralévő 8 kilót - van rá 3,5 hónapom.

Tartsatok velem. Fogyjunk együtt! Biztassuk és támogassuk egymást. Ha pedig valaki úgy dönt legyőzne boxban (persze szigorúan csak a játékban) akkor állok a kihívás elébe :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése