Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. december 5., péntek

Készüljünk az ünnepekre: Karácsonyi dekorációk

Szeretnél olcsón, mégis szép díszekkel ékesíteni lakásod? Itt a remek lehetőség. Íme pár ötlet, amit kipróbálhattok Ti is.

Csengettyű - könnyen egyszerűen, oclsón elkészíthető. Nem kell hozzá más, mint egy kétleiteres műanyag flakon felső része (de akár lehet kisebb is, ha kicsi harangot szeretnénk). Arany festék, egy szép szalag az aljára, egy arany karácsonya gömb, a tetejére egy kis díszítés (ami az üveg száját fedi) és egy kis kézügyesség. Már kész is a remek kis ünepi dekorációnk - amit használhatunk akár ajtódísznek, vagy akaszthatjuk a lakás egyéb pontjaira is. 


Mini karácsonyfa - egyszerű dísz, ami nem áll másból, mint papírból, hurkapálcából. Vágjunk ki zöld papírból háromszöget, harmonikaszerűen hajtsuk össze, a közepét pedig lyukasztóval lyukasszuk ki. A hurkapálcát átfűzzük rajta, egyéb színes papírokkal díszíthetjük. Masnit rakhatunk rá. Akár asztali díszként (mondjuk papafadugó lábbal) is alkalmazhatjuk, de akaszthatjuk a falra, ajtóra, vagy akár a karácsonyfát is díszíthetjük vele.


Mini karácsonyfa 2 - Egy damilra, vagy erős cérnára, szalagra, illetve gyöngyre van szükségünk ezen dísz elkészítéséhez. Befűzük a cérnát a tűbe, és szépen nekilátunk, szalag, gyöngy, kicsit nagyobb szalag, gyöngy.. a kép alapján könnyen elkészíthető. A lényeg, hogy arra figyeljünk, hogy a háromszög alak meglegyen - így néz ki szépen a dísz. Ezt használhatjuk szintén ajtó-, ablak, fenyőfa dísznek is.






Tobozok - Sétáljunk egyet, gyűjtsünk tobozokat, és rengetegféleképpen használhatjuk őket. Lehet egyszerű ajtódísz - ha szalagot ragasztunk rá és összekötjük őket (használjunk legalább 5-6 darabot, különböző hosszúságú szalagokra rögzítve - így szebben mutat) Avagy ragasszuk körbe őket, tegyünk közé egy vastagabb gyertyát, és máris kész az asztalunk dísze. Akár be is festhetjük őket, kis hurkot ragasztunk rá és kész is a karácsonyfa dísz. Igazi karácsonyi dekoráció, csak a képzeletünkre kell hagyatkozni, és csodás díszeket készíthetünk belőle.

Remélem tetszettek az ötletek, és sikerül őket megvalósítani. Vonjuk be a gyerekeket is a készítésükbe, és remek családi program lesz belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése