Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2016. június 28., kedd

MIT TESZ A CUKOR A BŐRÜNKKEL?





Sokat olvasni az utóbbi években a cukor káros hatásairól – elsősorban a derékbőségünk és egészségünk szempontjából. De tudta Ön, hogy a cukorbevitel felgyorsítja a ráncok megjelenését is? Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat ezzel kapcsolatban.

HOGYAN ÖREGÍT A CUKOR? 
A túlzott cukorfogyasztás hatásait 35 éves kortól tapasztalhatjuk, amikor a bőr már gyorsabban veszíti el a kollagént, mint ahogyan azt termelni tudja. Tudományos szempontból ez történik: a bevitt cukor a bőrsejtek fehérjéihez kötődik, ezt a folyamatot glikációnak nevezzük. Ettől a bőrsejtek merevvé, gyengévé válnak és színűk sárgásabb lesz. A felszínen pedig mindez ráncok, megereszkedett bőr és fakó arcszín formájában jelenik meg. Ezek az öregedés jelei.
Ráadásul a cukor nemcsak károsítja a kollagént, hanem a bőr által termelt utánpótlásra is hatással van. Az erős, hosszú élettartalmú kollagének helyett gyengébb, törékenyebb kollagének jönnek létre, melyek kevésbé ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben, mint amilyen például a napsugárzás - ez még gyorsabb öregedési folyamatot eredményez.
NE ESSÜNK KÉTSÉGBE
Nem kell pánikba esni: ha az Ön vércukorszintje normál tartományba esik, akkor a glikációs folyamat természetes, és mindenképpen lezajlik. Ami viszont nem természetes és kerülendő, az a túlzott cukorfogyasztás, mely mindezt felgyorsítja. 
CUKROK ELKERÜLÉSE
A cukorbevitel bizonyos formái egyértelműek és könnyen elkerülhetőek, mint például a cukros üdítők, sütemények és édességek, valamint a kávénkba és teánkba tett cukor. Emellett azonban érdemes tartózkodni bizonyos szénhidrátoktól is, mint például a fehér kenyér és tésza. Figyeljen a rejtett cukrokra is, mint például a szirupok, melyek akár tízszeresére is gyorsíthatják a glikációt.

CUKROK, MELYEK NEM KÁROSAK
A napi ajánlott cukormennyiség 6 teáskanál - ez körülbelül 100 kalória naponta -, melyet érdemes jól kihasználni. A természetes cukrok, mint a fruktóz vagy a laktóz, nem károsak. Ezek gyümölcsökben, zöldségekben, tejtermékekben találhatóak meg és bőrbarát rostokat, vitaminokat, antioxidánsokat is tartalmaznak.

MIT TEHETÜNK?
A leggyorsabb és legjobb módszer az étkezésre való odafigyelés: csökkentse a kalóriaszintet a túlzott cukorbevitel elkerülésével. 
Próbáljon antioxidánsban gazdag ételeket is enni. Igyon zöld teát, nassolnivalóit cserélje le áfonyára, diófélékre és fogyasszon paprikát. Az antioxidánsok védelmet nyújtanak a szabadgyökök (mint például a cukor) káros hatásaival szemben és megakadályozzák, hogy ezek károsítsák a bőrsejtek fehérjéit.
Az étkezés mellett a szépségipar is sokat tett az utóbbi időben a cukor káros hatásainak ellensúlyozásáért, és a fejlesztések folyamatosan zajlanak. A kollagéntermelést serkentő bőrápolási termékek elsimítják a finom ráncokat - ilyen a NovAge Ecollagen is. Megereszkedett bőr esetén pedig végezze napi arcápolási rutinját kifejezetten a rugalmasság helyreállítására kifejlesztett termékekkel (mint például a NovAge Ultimate Lift). A legfontosabb pedig, hogy minden nap viseljen napvédőt, mely segít megakadályozni a sejtek további károsodását.
SZÖVEG:  FOTÓ: GETTY IMAGES

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése