Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2013. augusztus 21., szerda

Sarok és lábápolás


Itt a nyár, a strand és a szandálok, papucsok ideje. Mindenki szeretne szép egészséges lábakat. Töredezésmentes sarkat.
Az egyik megoldás erre a pedikűrös, akkor viszont erre nincs ideje/pénze, annak javasolnám az otthoni láb illetve sarokápolást. Csodákat tehetünk mi is a saját lábunkkal, csak a megfelelő kellékek, krémek kellenek hozzá.

Így ápolom én a lábam körülbelül 15 perc alatt:

1. Forró zuhany - (értem ez alatt az esti/napközbeni zuhanyzást) melynek lényege, hogy a talp megpuhuljon egy kicsit (persze lehet áztatni is, de nekem általában arra nincs időm:) Aki szert fürödni, annak azt javaslom utána álljon neki... Igazából minél jobban kiáztatjuk annál könnyebb dolgunk lesz...

Sarokreszelő Először a durvábbik felével kezdem átdörzsölni a lábam. A saroktól indulva egészen a nagylábujjamig. Jó alaposan a problémás területeken - picit rányomva - többször is áthaladok. Ezt addig kell csinálni, amíg az elhalt bőrrétegek nagyja le nem jön.
Utána pedig a másik - kevésbé durva - oldalával szépen finoman átmenni újból az egész talpon. Ha csak erre lenne időnk, már ez is olyan eredményt hoz, ami elfogadható.
Most a C12-es katalógusban a 119. oldalon található, 549 Ft, kód:9588

3. Feet Up lábradír

Feet Up lábradír A láb leradírozása tovább segíti a puhább, szebb talpak kialakítását. Ebből a krémből elég egy kicsit nyomni a kezünkre - ugyanis amikor a kicsit megnedvesített lábra felvisszük felhabzik. Ami engem illet, én élveztem, ahogy finoman dörzsöltem a lábam ezzel a krémmel. Egyrészről jó érzés - megnyugtatja a lábat, ha picit masszírozgatjuk - másrészről pedig a maradék elhalt hámsejteket is eltávolítja.
75 ml, a C12-es katalógusban a 98. oldalon található, 599 Ft, kód:20553

4.Feet Up sarokápoló krém

Utolsó lépésként, miután jól megtöröltem a lábam, ezzel a krémmel kentem be. 
Azért a biztonság kedvéért, -  hogy ne legyen az egész lakás láblenyomatos, és krémes - húztam a lábamra zoknit.
75 ml, a C12-es katalógusban a 97. oldalon található, 450 Ft, kód:21889


Azt kell, hogy mondjam, körülbelül hetente - kéthetente csinálom ezt meg, és a lábaimról a bőrkeményedés szinte teljesen eltűnt. Most már nyugodtan mutogatom akár a strandon is a talpaim - nincs rejtegetni valóm :) Ami a legjobb, nekem ez tényleg csak 12-15 perc - szerintem ez nem sok - ennyit még egy elfoglalt nő is megengedhet magának ;)


Nézd meg Paul Eugenet, hogyan erősítheted a lábad egyszerű gyakorlatokkal - mindig csak annyit csinálj, amennyi jól esik, de egy kicsit kihívás - hidd el holnap jobban megy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése