Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. május 8., csütörtök

Belső harmónia, avagy egy kis kultúra: Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen könyvajánló


 Diana Gabaldon: Outlander – Az idegen


"Felülmúlhatatlan történetszövés, feledhetetlen jellemrajzok, részletes történelmi háttér – Diana Gabaldon munkájában mindez megtalálható. Ez a regénysorozata nem csak New York Times Bestseller lett, de a kritikusok javának elismerését is elnyerte amellett, hogy olvasók millióit ejtette rabul. 

Az első kötetben, amelyben minden elkezdődik, két kiemelkedő karaktert ismerünk meg, Claire Randallt és Jamie Frasert ebben a szenvedélyes, történelmi háttérrel átitatott regényben, amiben a kaland a kortalan szerelemmel párosul… 

1945-öt írunk. Claire Randall, a volt hadiápolónő éppen a második nászútját tölti a férjével a háború után, amikor keresztülsétál a brit szigetek rengeteg ősi kőkörének egyikén. Hirtelen „sassenach” lesz belőle, vagyis idegen a háborútól és portyázó klánoktól sújtott Skót Felföldön…Urunk 1743. évében. 
Miután az általa ismeretlen erők visszasodorták az időben, Claire olyan intrikák és veszélyek közé pottyan, amelyekre az élete is rámehet…továbbá a szívét is összetörhetik. Mert találkozik Jamie Fraserrel, egy lovagias, ifjú harcossal, és innentől úgy érzi, kettészakítja a hűség és a szenvedély, amely a két teljesen különböző férfihoz köti két egymással összeegyeztethetetlen életben."

Ezt a könyvet azért ajánlom nektek, mert nekem az egyik kedvencem. Bár nem könnyű olvasmány (szó szerint, mert 910 oldal és elég vaskos) viszont teljesen magával ragadja az embert. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy az elejét én egy kicsit vontatottnak éreztem, de amikor beindulnak az események, le se tudtam tenni (na jó azért néha muszáj volt, mert elég hosszú és közben gyereket nevelni, enni és aludni is kell) De a lényeg, hogy nekem nagyon tetszett… 
A szereplők jól kidolgozottak, az események fordulatosak, és be kell vallanom a kor komoly brutalitásai is megdöbbentően alaposan le vannak írva benne…. ami néha ugyan kicsit már sok, de mégis hozzá tartozik az akkori élethez, ebből kifolyólag hitelesnek tűnik. Szóval tényleg csak ajánlani tudom. 
Hamarosan egyébként TV-sorozat is lesz belőle, amit én kimondottan várok:)
A könyv sorozat második része is megjelent már: Szitakötő borostyánban címmel.
Remélem sikerült felkellteni a Ti érdeklődéseteket is a könyv iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése