Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. május 5., hétfő

Fogyi Klub: Főzelékdiéta

Több helyen hallottam már arról, hogy a hírességek (pl.: Hollywoodi színészek/színésznők) bébiétel diétával fogynak... Mivel ez azért elég durva lehet - legalábbis szerintem, - így utána néztem kicsit, és rátaláltam a főzelékdiétára. Ez már jobban hangzik, igaz? Most megosztom veletek amit ki bírtam hámozni a többféle cikkből amit olvastam - aztán jövő héten beszámolok az eredményességéről. Merthogy ma már neki is láttam a megvalósításának :)

A zöldséges főzelékek kíméletesek az emésztőrendszerrel és beindítják a fogyást, ha módosítva, liszt és cukor nélkül készíted el őket. 

A cukrot a legkönnyebb kihagyni - hisz simán használhatunk helyette édesítő szert is. (Bár mondjuk én sose "édesítek" semmilyen főzeléket sem - de ez az én egyéni ízlésvilágom) 
A liszt a nehezebb dió - hisz valamivel csak be kell sűríteni a főzelékünket - erre azonban íme pár ötlet amit találtam:

  • használjunk szőlőlisztet, ettől enyhén zöldes színű lesz a főzelék, az élvezeti értékén azonban nem változtat. - legalábbis ezt állítják :)
  • a főtt, párolt zöldségeket botmixer segítségével pürésítsd, így liszt nélkül is krémes állagot kaphatsz. 
  • Egy-két burgonyadarabbal szintén elérhető a kívánt sűrűség
  • akár zabpehellyel való sűrítés is megoldható
  • tehéntej helyett pedig rizstejet is javasolnak több helyen is...
Tudnunk kell továbbá azt is, hogy a zöldségeket csak addig érdemes főzni, míg épphogy megpuhulnak, nehogy elveszítsék értékes vitamintartalmukat.
Gyakorlatilag ha a fent leírtak alapján végezzük a sűrítését, bármilyen főzelék alkalmas a fogyókúránkhoz. Hosszú távú eredményt azonban ez a fogyókúrás módszer nem ígér, de ha sikerül ezalatt a hét alatt 1-1,5 kilótól megszabadulnom akkor én elégedett leszek. Utána jöhet egy újabb módszer :)


Persze ez csak az ebéd - illetve vacsora, mit együnk akkor a nap többi étkezésében? Hát erre a válasz a saláta, saláta, vagy esetleg saláta... Na jó azért ennél többet is engedélyeznek a diéták :) 

Főzeléken kívüli étkezések ezek lehetnek például:
  • saláták - friss zöldségekből
  • gyümölcs - de célszerű itt is a  frisset választani 
  • light joghurtok
  • Hús: grillezett, sovány csirke vagy pulykamell, 
  • párolt zöldségek
Azt hiszem nagyjából ennyi a lényeg. Majd jelentkezem az eredménnyel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése