Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. május 19., hétfő

Fogyi Klub: 90 napos diéta


Anyósom kedvenc diétája - minden évben megcsinálja:

A 90 napos diéta lényege: a szétválasztás. 

A szétválasztás azt jelenti, hogy a gyomorba mindig egyféle táplálék jut, amit így könnyen lebont. A napok sorrendjét mindenképpen be kell tartani! A diéta a fehérjenappal kezdődik, ezt követi a keményítőnap, szénhidrátnap és a gyümölcsnap. Majd újból előröl, így követi egymást a 4 nap, 90 napon át.
Cukormentes kávé és tea korlátlan mennyiségben fogyasztható. Ügyeljünk rá, hogy sok folyadékot igyunk (elsősorban vizet és gyógyteát), mert segít kimosni a szervezetből a lebomló felesleget.

Reggeli: gyümölcs, esetleg 100 %- os, cukor hozzáadása nélkül készített gyümölcslé. Gyümölcs a délelőtt folyamán is fogyasztható, ebéd előtt 1 órával azonban már nem. 

1. nap: Fehérjenap

Ebéd:Főtt vagy sült hús, hal, tojás, sajt, valamint joghurt, kefir, túró (20 dkg összesen).Ehhez bármilyen nyers salátát fogyaszthatunk, korlátlan mennyiségben. 1 szelet kenyér is fogyasztható (bár elhagyásával eredményesebb a diéta). Ebéd után 2 dl tészta nélküli levest kell inni. (Vannak, akik elhagyják, a diéta így is működik!)Tejet, sajtot csak ezen a napon lehet enni.

VacsoraUgyanaz ehető, ami ebédre, csak leves nélkül, kicsit kisebb mennyiségben.

2. nap: Keményítőnap

Ebéd: Bármilyen zöldségféle (bab, borsó, zöldbab, kukorica, lencse, sárgarépa, burgonya), főzve vagy sütőben sütve. Keményítő a rizs is. Ételízesítő, só, ketchup, főtt paradicsom használható. Nyers salátát is ehetünk korlátlan mennyiségben, valamint 1 szelet kenyeret (elhagyásával eredményesebb a diéta).
Vacsora: Bármilyen zöldségféle főzve, sütve, párolva, saláta, vagyis ugyanaz, mint az ebéd, csak kisebb mennyiségben.

3. nap: Szénhidrátnap

EbédFőtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VacsoraKét kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is)

4. nap: Gyümölcsnap

EbédBármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VacsoraBármilyen gyümölcs, minden mennyiségben! :-)

A diéta alatt havonta egyszer víznapot kell tartani, amely gyümölcsnap után következik, utána pedig fehérjenap jön. - ezt szinte egyik ismerősöm sem tartotta be, ezen fogyókúra alatt mégis sikerült legalább 8-10 kilótól megszabadulniuk.


A diéta részletes leírását több helyen is megtalálhatjátok a neten. Én a diéta-abc oldaláról néztem jobban utána a 90 napos diétának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése