Mit tehetek érted - egy rendhagyó háztartás történései

Kövesd az OriflameMindenkinek blogomat. Iratkozz fel az orimindTV-re
De ne gondold, hogy a szépségápolás csak kívülről történik. Külső-belső harmónia keresgélése az igazi feladat.
Így szó lesz itt mindenről, ami történhet velünk - változzon tapasztalattá az élmény, és megosztani való tudássá.

2014. március 28., péntek

Belső harmónia, avagy egy kis kultúra: Csoportterápia

Ismét színházban jártunk. Mégpedig egy újabb fantasztikus darabon! Azt kell, hogy mondjam a Győri Színház Kisfaludy Termében játszódó darabok, amiket mostanában láttam egytől egyik kiválóak! A szereplők fantasztikusak, a cselekmény pedig fenomenális. Ennél a darabnál sem volt ez másképp. Csak ajánlani tudom mindenkinek, hogy vegyen jegyet a Csoportterápia című előadásra.

Tartalom:

"A Madách Színház közelmúltbeli musicalpályázatának díjnyertes darabjában három férfi és három nő érkezik csoportterápiára. Kezdetét veszi az analízis, ám fontos kérdések merülnek fel mindjárt a kezdet kezdetén. Vajon az az orvos, akit annak hiszünk, vagy valaki más? Egy üldözési mániával súlyosbított testképzavaros lány leginkább saját maga elől menekül. 

Van, akinek látszólag semmi keresnivalója ezen a helyen, de záros határidőn belül kiderül, hogy esetében az amnézia speciális esetével állunk szemben: másfél óra alatt legalább négyszer mutatkozna be, ha egyáltalán tudná a nevét. Szerepel a történetben rajtuk kívül táncos, krónikus hazudozó, megrögzött hipochonder, aki elveszett testvérét keresi, valamint egy lány, aki őrületes lelki problémákkal küzd: a plázában képtelen leparkolni a dzsipjével…"

Szereplők:

Járai Máté nevét, azt hiszem örökre megjegyeztem, hisz megint nagyot alakított. (nem véletlenül lett Jászai Mari-díjas 2014-ben) A másik két férfiszereplő sem volt ismeretlen számomra: Nagy Balázst is és Fejszés Attilát is láttam már korábban játszani, és jó színésznek is tartom őket.
A 3 női szereplőt idáig nem ismertem, de azt hiszem innentől már tudni fogom kik is Ők:) Kiss TündeKokas PiroskaMózes Anita
Mind a hat szereplő remekelt a darabban - legalábbis szerintem. Mind a prózai, mind a zenei részek alakításában teljesen profik voltak. Engem lenyűgöztek.

Műfaj: Mjuzikelkámedi

Ti hallottatok már ilyenről? Mert én nem. Mindenesetre ha lesz még ilyen műfajú darab, arra tuti vevő vagyok :)

Összességében:

Mind a szereplők alakítása, mind a darab cselekménye nagy hatással volt rám. A humorba ágyazott megdöbbentő sorsok elgondolkodtattak, és kíváncsivá tettek: vajon mi lesz szereplőink további sorsa? - persze tudom: ez csak egy színjáték, mégis érdekes kérdéseket boncolgat. 
A csattanó pedig bár csattan, mégsem olyan váratlan... Legalábbis nekem nem volt az. Tényleg csak azt tudom mondani: vegyetek jegyet és irány a színház!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése