Igen, ismét ananász. Tudom foglalkoztunk már többször is vele, de most újra előtérbe került nálam az ananászhetes fogyókúrám kapcsán. Megosztanék veletek pár tapasztalatot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjz6Zn21yeuiHalabslFjxYpHed8FbZ90d23c6apST9cenyWXlp9MM3tBd6wtdbIhmBNVB8LzYaR6XS9IW3qLX1dO1SEQq0hSFHlbw36pCnMwmNtmQFaYnbEAPd4WKHv2_dhJuXnIz57g/s1600/ananas.jpg)
Most utánanéztem kicsit - a tudományos háttérrel nem zaklatnálak titeket (a gyümölcssav mar), csak a lényeget említeném:
- vásárláskor figyeljünk arra, hogy érett ananászt vegyünk meg (sárgásabb színe van), ugyanis az éretlenebb sokkal jobban csíp!
Már ezzel sokat segíthetünk magunkon. Viszont én most a fogyókúra kapcsán kitaláltam egy másik módszert is: mivel aznap mikor ananászt kell ennem, van mindig natúr joghurt is a menüben így csinálok magamnak egy shaket belőle. Ami viszont egy kis édesítőszerrel keverve kellemes, sűrű, könnyű italt eredményez, és a nyelvemnek sem árt. Próbáljátok ki Ti is.
- 1 egész ananász
- 1 natúr joghurt
- nyírfacukor / folyékony édesítő kinek mi van otthon
- víz - a hígításhoz - ki milyen sűrűre szereti
Nincs más dolgom vele, mint összeönteni a hozzávalókat, és turmixolni. Mindenki olyan édesre csinálhatja, ahogy szereti. Kellemes, laktató ital. Hígítástól függően közel 1 liter lesz belőle.
Emellé csak pár szelet sajtot, sonkát, illetve ebére sült húst fogyasztok. Teljesen kielégíti az éhségérzetem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése